تهیه غذا با دستگاه سرخ کن بدون روغن و کم روغن جز پرطرفدارترین دستگاه های تهیه غذا به حساب میآیند که به وسیله آن میتوانید انواع مواد غذایی خوشمزه را با کمک انواع گوشت، سبزیجات و سیب زمینی آماده کنید. زیرا سرخ کنها نوعی اجاق گاز هستند که به صورت تقویت شده در ابعاد جمع و جور میباشند.
مهمترین فاکتور آن هم ایمنی بالا در پخت و پز بوده و برای اطرافیان خطری را به همراه ندارد. البته بهتر است محل قرارگیری آن به دور از پرده و وسایل آتش زا باشد. ساختار تشکیل دهنده دستگاه سرخ کن به گونهای میباشد که مکانیزم تولید گرما و پخش هوای گرم به کمک فن در قسمت بالای دستگاه بوده تا از سرخ شدن فقط قسمت زیرین مواد غذایی جلوگیری کند. زیرا انتشار هوای گرم به صورت کاملا یکنواخت از سوختن مواد غذایی جلوگیری کرده و تمامی سطوح مواد غذایی را به طور یکنواخت برشته میکند.